هلیوم دومین عنصر سبک در جهان است و همچنین از لحاظ فراوانی هم رتبه ی دوم را داراست.بر حسب برخی از تخمین ها هلیوم 24 درصد حجم جهان را دارد و همچنین فراوانی این عنصر همانند واکنشهای عنصر اصلی اتمی شامل هیدروژن است.پس اگر فراوانی هلیوم در این حد است کجا میتوان آن را یافت ؟
مشکل اینجاست که فراوانی یک عنصر در جهان به معنی فراوانی همان عنصر بر کره ی زمین نیست.و هلیوم دقیقا عنصری است که در سناریوی بالا جا میگیرد.هلیوم فقط 0.00052 درصد ازاتمسفر زمین را تشکیل میدهد و میزان بیشتر هلیوم از زیر زمین برداشت میشود که از معدن و یا سپرده های گازی اخراج میشود. این ویژه گی ها این عنصر را به کمیاب ترین عنصر روی سیاره تبدیل میکند .
همانطور که قبلااشاره کردیم این عنصردر کره ی زمین کمیاب است ولی جاهای دیگری در جهان است که این عنصر به فراوانی یافت میشود .اگر به فضا نگاه کنیم قسمت عمده ی هلیوم در ستارگان و میان ستاره ها یافت میشود .بنا بر بازخورد این نیرو بیشتر ستارگان برای تولید اتم هلیوم از همجوشی اتم های تک هیدروژنی این انرژی را تولید میکنند .نیروی جاذبه ی ستارگان است که متعادل سازی میشود و میلیون ها سال است که کمک به برقراری این موضوع میکند.
در زمین اکثریت گاز هلیوم از فروریختگی هلیوم پدید می آید که این دقیقا نقطه ی مخالف واکنش انرژی هسته ای است که تجزیه ی هم جوشی اتم نامیده میشود بنا به این دلیل وجود رادیواکتیو معدنی در لیسوفرهمانند اورانیوم موجود در منبع اصلی هیلیوم است . در زمین موقعیت های کلیدی وجود دارد که تمرکز بر برداشت هیلیوم دارد . چرا در دنیا کمبود گاز هلیوم وجود دارد ؟ با وجود این همه هلیوم بر روی زمین .ایالت متحده امریکا بیشترین میزان هیلیوم را که 78 درصد میباشد را تولید میکند .مابقی هلیوم برداشته شده در زمین در افریقای شمالی ،خاورمیانه و روسیه برداشت میشود .
نکته ی جالب این است که به لطف وجود رسوبات، تقاضای جهان برای درخواست هلیوم به طور منظم صورت می گیرد و همچنین بر خلاف نفت که میتواند در یک دهه از شکل ارگانیک فرم بگیرد 3000 هزار تن هیدروژن سالانه تولید میشود تا زمانی که هلیوم درخواست دسترسی به پترولیوم را دارد هنوز هم نیاز به فراتر رفتن این عرضه موجود است .
به نظر میرسد که گاز هلیوم نقش اصلی را در آینده بازی خواهد کرد و دولت به دنبال منبع نفتی برای هیدروژن برای سوخت سلولی و دیگر تکنولوژی های مرتبط با حمل و نقل است . در حال حاضر وعده های داده شده همچنان به صورت پیش بینی بوده ولی ما امید به دانش بیشتر در زمینه گازداریم به نحوی که بتواند منبع جدید تمدن انسانی باشد .درحالی که زمین ما در حال حاضر بر پایه ی کربن استوار است .
معماران برجسته : تعداد زنان در معماری، در طول سالیان متمادی بخاطر تحتسلطه بودن این رشته توسط مردان کم بوده است. اما این موضوع بر کسی پوشیده نیست که معماری با ظرافت و لطافت همراه است و با حضور زنان معمار در این حوزه شاهد آثار ارزشمند و دنیایی زیباتر خواهیم بود. در همین راستا در این مطلب قصد داریم 5 معمار زن ایرانی را که با آثار خود دنیا را جای بهتری برای زندگی کردند به شما معرفی می کنیم. زنانی که در سراسر دیا به واسطه افکار، هنر و آثارشان تحسین شده و می توانند الگوی خوبی برای همه انسان ها، فارغ از مرد یا زن بودنشان باشند.
معمار زن ایرانی: فرشید موسوی
پروفسور فرشید موسوی، معمار زن ایرانی استاد علوم معماری در دانشگاه هاروارد آمریکاست. خانم فرشید موسوی در سال 1344 در شهر شیراز به دنیا آمده و دانش آموخته دانشگاه کینگز لندن می باشد. وی از کارشناسان معماری سرشناس در جهان به شمار می رود. همچنین از داوران جایزه معماری آقاخان است. این معمار ایرانی افتخارات و جوایز متعددی در کارنامه خود دارد.
شاید یکی از مهم ترین پروژه های این معمار زن، ترمینال بین المللی مسافربری یوکوهاما باشد که به خوبی نمایان گر سبک کاری و فکری خانم موسوی است. اما از دیگر پروژه های شاخص او می توان برج مسکونی در شهر مون پلیه فرانسه اشاره داشت. این برج مسکونی 11 طبقه از صفحات چرخان فرم می گیرد و به زودی به یک آپارتمان 36 واحدی باشکلی منحصر بفرد و تراس هایی وسیع با چشم اندازهای ساحلی و رستورانی در طبقه همکف تبدیل می شود. ساخت این طرح برگزیده از سال 2014 آغاز شده و اولین فاز یک طرح جامع 12 ساختمانی جدید در شهر مون پلیه فرانسه است.
از دیگر پروژه های اخیر خانم موسوی دکوراسیون فروشگاه ویکتوریا بکهام
معمار زن ایرانی: لیلا عراقیان
مهندس لیلا عراقیان، 31 ساله، یکی از استعدادهای جوان کشورماست که این روزها به واسطه ساخت پل طبیعت نام این مهندس معمار جوان نه تنها در ایران بلکه در جهان مطرح شده است. او فارغ التحصیل معماری از دانشگاه شهید بهشتی است و کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه UBC کانادا است.
پروژه برجسته لیلا عراقیان، پل طبیعت تهران برنده جایزه سالانه A+
قبلا در مطلب پل طبیعت ، جلوه ای خاص میان آب و آتش لذت قدم زدن در این پل را با شما شریک شدیم. خانم عراقیان در سال 89 و زمانی که تنها 26 سال داشت طراحی پل 270 متری طبیعت را آغاز کرد و شاید در آن زمان نمی دانست که ایده و طراحی او زمانی محقق شود و پلی زیبا و مدرن در منطقه ای از تهران با طراحی او ساخته شود. این پل جزء 5 انتخاب برتر 300 معمار برجسته جهان در مسابقه معتبر معماری شهری " جوایز معماری (A+ (architizer awards در سال 2015 که مقر آن در نیویورک است ، انتخاب شد.
معمار زن ایرانی: نکتار پاپازیان
نکتار پاپازیان، اولین زن معمار فارغ التحصیل از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد. او در شهر اراک به دنیا آمده و و در دانشگاه بوزار پاریس تحصیلات خود را به پایان رسانده است. وی در مدت ده سالی که در پاریس اقامت داشت، به کار در دفاتر معماری نیز مشغول بود. از جمله پروژه های این معمار زن ایرانی می توان به موارد زیر اشاره داشت :
دانشگاه جندی شاپور
انستیتو مربیان حرفهای کرج
بخش هایی از دانشگاه تبریز
گمرک آستارا
دبیرستان جامع دانشگاه بوعلی همدان
طرح جامع تبریز
معمار زن ایرانی: نسرین سراجی
نسرین سراجی متولد 1957 در تهران و فارغ التحصیل انجمن معماری لندن (AA) است. خانم سراجی علاوه بر کار حرفهای، مدیر مدرسۀ عالی معماری پاریس است. پروفسور سراجی، عنوان و نشانهای بیشماری به جهت، مهارت و توانمندی خود در زمینه هنرمعماری دریافت کرده است. او همچنان در هنر معماری پیش تاز و سرآمد معماران عصر خویش است.
معماران زن ایرانی: گیسو و مژگان حریری
گیسو و مژگان حریری خواهران معمار ایرانی خیلی زود و زمانیکه هنوز دانشجو بودند با کار بر روی مسابقات مختلف و مباحث تئوری آغاز نمودند. گیسو حریری در 1980 از دانشگاه کرنل فارغ التحصیل شد. پس از همکاری با چند دفتر معتبر در سانفرانسیسکو و نیویورک دفتر معماری حریری و حریری رو تاسیس کرد و علاوه بر کار حرفه ای از 1987 در دانشگاه های کلمبیا.کرنل.مک گیل و مدرسه طراحی پارسونز تدریس کرده است. مژگان حریری مدرک کارشناسی رو در 1981 و پس از تدریس زیر نظر کالین رو (Colin Row) ، مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی طراحی شهری را در 1983 از دانشگاه کرنل دریافت کرد. شرکت Hariri & Hariri در سال 1986 به وسیله گیسو و مژگان حریری تاسیس شد. پروژه های دفتر حریری و حریری به دلیل کیفیت و نوآوری جوایز متعددی از جمله جایزه معتبر اکادمی آمریکا دریافت کرده و در نمایشگاه خانه غیر خصوصی Un-Private House موزه هنرهای نیویورک نیز ارائه شده اند.
منبع : 5 معمار زن ایرانی که دنیا را جای بهتری برای زندگی کردند
برای درک درست از اینکه خاک رس چیست در ابتدا باید ساختار این خاک را بشناسیم. این خاک از کانی های طبیعی آگلومره تشکیل شده است. در دسته بندی خاک ها این خاک جز خاک های ریز دانه دسته بندی می شود. طبق تحقیقات زمین شناسی ایالات متحده (USGS) بیشتر مواد معدنی رس در جایی تشکیل می شوند که سنگ های خاک رس در تماس با آب، هوا یا بخار قرار بگیرند. و این خاک کاربردهای فراوانی به خصوص در ساختمان سازی دارد . خاک رس از ارزان ترین و چسباننده ترین مصالح ساختمانی شناخته شده مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است.
خاک رس از قدیمی ترین مصالحی است که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گرفته است. توانایی و قابلیت های این ماده ی طبیعی و همچنین قابلیت استحکام آن در شرایط خاص باعث شده است که از این مصالح ساختمانی با اهداف مختلفی استفاده ی فراوان شود. ولی باید دانست که خاک رس در صنایع دیگر به جز ساختمان سازی نیز استفاده می شود. برای مثال می توان به استفاده از آن برای ایجاد آثار هنری توسط هنرمندان اشاره کرد .
خاک رس در رنگهای متنوعی یافت می شود. طیف رنگی خاک های رس یافته شده بین سفید تا رنگ مایل به خاکستری و از قهوه ای تا نارنجی پر رنگ مایل به قرمز است. به طور کلی خاک رس هایی که فاقد اکسید آهن باشند رنگی بین طیف رنگی سفید تا خاکستری به خود می گیرند. اما باید در نظر داشت وجود برخی ناخالصی ها میتواند رنگ های دیگر از خاک رس را سبب شود .
خاک رس از ذرات بسیار ریزی تشکیل شده است طبق آنچه تحقیقات زمین شناسی ایالات متحده (USGS) اظهار داشته است در کل عبارت خاک رس متعلق به خاک هایی است که از نظر ابعادی کوچک تر از ۲ میکرومتر باشند .
برای درک بهتر از اینکه خاک رس چیست بهتر است به رابطه ی آن با آب و رطوبت بپردازیم. به طور کلی مواد معدنی رسی پیوستگی زیادی با آب دارند. خاک رس در بعضی از موارد هنگامی که در معرض رطوبت و آب قرار می گیرد متورم می شود و ضخامت آن افزایش یافته و به طور معمول دو برابر می شود. این خاصیت سبب شده است که رس قابلیت نگهداری آب بیشتری نسبت به دیگر مصالح داشته باشد. قابلیت نگهداری آب در بافت رس و تخلیه ی این رطوبت به صورت آهسته سبب پوسیدگی ریشه ی گیاهان در خاک می شود .
علاوه بر مواد رنگ زا مانند مقادیری از ذغال که باعث سیاه شدن خاک رس می شود. ناخالصی های دیگری در ساختار خاک رس وجود دارد که می تواند قابلیت های خاک رس را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله این ناخالصی ها می توان به ماسه ی سیلیسی، فلدسپات ها، ماسه آهکی، سولفات ها، املاح آهنی، اجزای نباتی و ریشه ی گیاهان نیز اشاره کرد. این ناخالصی ها می توانند خاک های رسی را به سه دسته ی پر مایه،کم مایع و میان مایع تقسیم بندی کند. باید دانست که همانطور که از اسم این خاک ها پیدا است خاک رس پرمایع کمترین میزان ناخالصی را دارد و از مرغوبیت بالاتری برخوردار است .
ابعاد و انداره ی خاک رس از اولین عواملی است که می تواند بر کیفیت کلی خاک رس تاثیر گذارد. از عوامل موثر دیگر می توان به وجود ناخالصی ها در این خاک اشاره کرد. وجود گیاهان در این خاک به دلیل جذب رطوبت بالا می تواند باعث پایین آمدن کیفیت خاک رس باشد و برای ما به نسبت دیگر خاک رس ها کارایی کمتری داشته باشد .
می دانیم که خاک رس در ساختمان سازی مصارف زیادی دارد که از جمله این مصارف می توان به ساختن شفته و ملات گچ و خاک و ملات گل آهک و ملات گل و کاهگل اشاره کرد. استفاده از این خاک در موارد اشاره شده از نظر اقتصادی به صرفه می باشد و در نتیجه از هزینه های کلی ساختمان می کاهد .
یکی از بزرگترین کاربردهای رس در ساختمان استفاده از آجرهای رسی است گه رنگ قرمز دارند و همچنان مورد استفاده ی ساختمان سازان قرار می گیرند. به نظر می رسد که در این صنعتی جایگزینی برای آنها به زودی پیدا نخواهد شد. این آجرها تنها به منظور عمرانی استفاده نمی شوند و کاربرد های تزیینی نیز دارند و برای مثال از این آجر ها در ساخت شومینه به عنوان تزیین استفاده می شود. لذا اشاره به این آجر ها در این مبحث که خاک رس چیست می تواند مفید واقع شود .
منبع : خاک رس چیست ؟
مناره ها و گنبدهای فیروزه ای شهر اصفهان که در دوره های تاریخی در اطراف شهر اصفهان استوار شده اند، عظمت و شکوه هنر این شهر را به تصویر کشیده اند و حکایت منارجنبان، حکایت جنبش زندگی است.
به گزارش ایمنا، منار جنبان از جمله مناره های مشهور شهر اصفهان و شامل دو مناره است. منار جنبان در نزدیکی محله نصرآباد واقع شده و این بنای باشکوه از یادگارهای دوره ایلخانان و اواخر پادشاهی اولجایتو است. منار جنبان بر سر راه اصفهان به نجف آباد در روستایی به نام کاردالان قرار دارد. این منار در آغاز، تنها ایوانی بوده که بعدها دو مناره معروف را به ساختمان آن افزوده اند.
معماری منار جنبان
بنای تاریخی منار جنبان به شکل یک بقعه می باشد که ایوانی به ارتفاع 10 متر در بالای آن ساخته شده و دو ستون به صورت مناره با ارتفاع 17 متر از سطح ایوان بالاتر کشیده شده است. دو مناره به فاصله 9 متر نسبت به هم قرار گرفته و محیط هر مناره 4,5 متر است. شهرت معماری منارجنبان اصفهان به خاطر حرکت شدید مناره ها است که با آنکه از نظر استادان فن، اتفاق عجیبی نیست اما چون این دو مناره نسبت به دیگر مناره ها سبک و باریک ترند حرکتشان محسوس تر است. زینت دیگر این بنا که می توان به آن اشاره کرد ایوان دوره مغول است که با خط های ظریف و نقش های ستاره ای و کاشی های لاجوردی آراسته شده است.
منارجنبان از یک ایوان با دو مناره و صحن پیرامون تشکیل شده است که بر روی مقبره ی یکی از عرفای قرن هفت هجری قمری بنام عمو عبداله کارلادانی ساخته شده است. سبک ساختمان این ایوان که تزئینات کاشی کاری نیز دارد ، سبک مغولی است و کاشی های فیروزه ای رنگ به شکل ستاره چهار پر دو لنگه طاق و اطراف ایوان را زینت می دهد . منارهها نیز بعداً و در تاریخی که درست معلوم نیست و احتمالاً در پایان روزگار صفوی به ایوان مزبور اضافه شد .در طبقه هم کف بنا و در زیر قو س های اصلی و بر سطح هرکدام کاشی کاری تزئینی به فرم صلیبی با کاشی آبی لاجوردی بر سطح آبی فیروزه ای دیده می شود که به عنوان یکی از ویژگی های تزئینی کم نظیر در این بنا به حساب می آید. بر ساقه منارهها نیز تزئیناتی مرکب از کاشی های ریز در ترکیب با آجر بدنه دیده می شود که اشکال زیگزاگی و افقی آن در بیننده مشتاق یادآور مفاهیمی عرفانی است که در سایر آثار معماری این دوره نیز دیده می شود .
دلیل تکان خوردن منارجنبان
اگر فردی از ۱۷ پله داخل هر مناره که از بام بنا تا بالای هر مناره وجود دارد، بالا رفته و دستهای خود را داخل یکی از دیوارهای واسط میانی پنجرههای فوقانی آن قفل و شروع به تکان دادن مناره کند، مناره به حرکت در آمده و همزمان با آن مناره دیگر و در واقع کل ساختمان به نوسان در میآید که تنها نوسان مناره قابل دیدن است.
همچنین برای دیدن نوسان بنا میتوان لیوان آبی را بر روی قبر "عمو عبدالله" قرار داد و سطح لغزان آن را مشاهده کرد. به کاربردن آجرهایی با ویژگیهای خاص که ضریب ارتجاعی بالاتری نسبت به آجرهای به کار رفته در بخشهای دیگر دارد و کاربرد قوانین فیزیکی در این بنا نه تنها راز جنبیدن مشهورترین مناره جنبان جهان را آشکار میکند بلکه بیانگر دانش فنی عمیق سازندگان آن در هفت قرن پیش بوده است، سازندگانی که نامی از آنها به طور مشخص در دست نیست.
تکان خوردن منارههای این بنا تا مدتها برای دانشمندان پرسش برانگیز بود. معماری اسرار آمیز این بنا برای بسیاری هنوز هم در هاله ابهام باقی ماندهاست. منطقیترین علتی که برای تکان خوردن منارهها وجود دارد، پدیده فیزیکی تشدید یا پدیده رزونانس است. چون منارهها سبک معماری مشابهی دارند، تکان خوردن یکی روی دیگری اثر میگذارد. نکته جالب در این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یک مناره، نه تنها مناره دیگر به حرکت در میآید، بلکه تمامی این ساختمان به لرزه درمیآید.
راز پنهان منارجنبان
حمید شاهین پور، سرپرست کمیته پژوهشی انجمن فناوری های بومی ایران که به اختلالات اخیر در نوسانات دو منار اصفهان پی برد تصمیم گرفت علت ارتعاشات بنا را با فرمول های دینامیکی پیدا کند.
پژوهش شاهین پور با تمام فرمول های پیچیده و آزمایشگاهی اش تنها در پی رسیدن به این نتیجه است:((هنگامی که دو نخ مشابه را به طول مساوی و انتهای نخ ها به یک نخ افقی ببندید دو آونگ کاملا مشابه حاصل می شود. اگر یکی از وزنه های به نوسان در آید یکی دیگر از وزنه ها هم شروع به نوسان می کند. اگر یکی از نخها بلندتر شود در صورت نوسان یکی، وزنه دیگر دچار نوسان نمی شود.حال اگر وزن یکی با دیگری متفاوت باشد باز هم نوسان یکی منجر به اختلال در نوسان دیگری می شود. بنابر این می توان ارتعاش یک مناره به مناره های بعدی هم منتقل شود)).
پیش از شاهین پور افرادی دیگری هم درباره منار جنبان کار کرده اند اما تا کنون کسی، کار آزمایشگاهی روی این بنا انجام نداده اند. در کشورهای عراق و عربستان هم منارجنبان های زیادی وجود دارد.شاهین پور تمام منارجنبان های ساخته شده در دنیا را متعلق به فرهنگ ایرانی اسلامی می داند. جالب است بدانید منار جنبان های دنیا در یک دوره زمانی سی ساله دوره تیموریان ساخته شده اند.
در مورد ویژگی های گاز سولفور هگزا فلوراید باید گفت که این گاز بی اثر، رنگ و بو ندارد. SF6 سا سولفور هگزا فلوراید نوعی گاز غیر عالی است. این گاز در زمره ی گاز های گلخانه ای قرار دارد. آتش نمی گیرد و عایق بسیار خوبی است. مولکول آن هشت وجهی است و در شیمی جایگاه ویژه ای دارد.
اگر مایل باشید بدانید که گاز سولفور هگزا فلوراید چیست و چه کاربردی دارد ؟ باید گفت که سولفور هگزا فلوراید توسط کاشف فلوئور کشف شد. این گاز، نوعی گاز ترکیبی ساخته شده توسط بشر است و عمدتاً از آن به عنوان گاز دی الکتریک در تاسیسات برقی استفاده می کنند. سولفور هگزا فلوراید اثر گلخانه ای قوی بر جو زمین دارد و یمی از عوامل گرم شدن کره ی زمین است. این گاز می تواند در اثر تنش الکتریکی تجزیه شود و محصولات جانبی سمی تولید کند.
در جدول زیر برخی از دیگر ویژگی های گاز سولفور هگزا فلوراید آمده است:
ویژگی | توضیح |
محدوده نقطه ذوب | 50- درجه سلسیوس |
محدوده نقطه جوش | 63- درجه سلسیوس |
چگالی | 1.56 |
وزن مخصوص | 6.16 |
انحلال در آب (در 20 درجه سلسیوس) | 40 میلی گرم در لیتر |
قابل انحلال در حلال | الکل و اتر |
پی اچ | خنثی |
خطر انفجار | ندارد |
خطر آتشگیری خود به خودی | ندارد |
خطر اکسایش | ندارد |
یکی از ویژگی های در مورد گاز ها عنوان می شود مقدار انحلال آن ها در حلال است. نحوه تشکیل مخلوط گاز در مایع چگونه است؟ مقداری از گاز می تواند در مایع (برای مثال آب) حل شود و از ان خارج نگردد.
گاز سولفور هگزا فلوراید ثبات حرارتی بسیار بالایی دارد. ترکیبی از قدرت دی الکتریک و این ویژگی حرارتی سبب شده است تا از این گاز در ولتاژ برق قوی و متوسط، در کابل های ولتاژ بالا و .. استفاده کنند. از این گاز برای خاموش کردن قوس الکتریکی استفاده می شود. اثرات گرمایشی این گاز بر زمین به مراتب بیشتر از گاز کربن دی اکسید است اما اثر سوراخ کنندگی بر لایه اوزون ندارد. ویژگی های حرارتی بسیار خوب در این گاز سبب گسترده تر شدن کاربرد های آن شده است.
استقامت الکتریکی گاز سولفور هگزا فلوراید سبب کاربرد آن در حیطه ی برق فشار قوی شده است و کاربرد گسترده ای برای آن ایجاد کرده است. استقامت الکتریکی سولفور هگزا فلوراید در فشار یک اتمسفر و در شرایط یکسان، چندین برابر استقامت الکتریکی هوا و گاز نیتروژن است. حجم و وزن کم این گاز نسبت به گاز های دیگر نیز سبب می شود اندازه ی تجهیزات حاوی آن کوچکتر و مقرون به صرفه تر شوند و به شکل بهتری استحکام الکتریکی مورد نیاز را تامین کنند.
در ریخته گری منیزیم مراحل مختلفی وجود دارد. کوره برقی مورد استفاده برای این کار تحت گاز محافظی عمل می کند. از طرفی دمای مذاب برای رسیدن به نقطه ای بالاتر از نقطه ذوب منیزیم لازم است و باید توسط دماپایی کنترل شود که گاز محافظ آن را احاطه کرده است. در حین پر کردن قالب نیز گاز محافظ سبب افزایش کیفیت ریخته گری و جلوگیری از احتراق مذاب می شود. گاز های بی اثر مختلفی در این رابطه می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. یکی ز گازهای خوب با خواص مناسب برای ریخته گری، گاز سولفور هگزا فلوراید است.
راه استاندارد سنتز گاز سولفور هگزا فلوراید قرار دادن S8 در کنار F2 است. البته در این روش کمی سلفور فلوراید نیز تولید می شود که می توان آن را با حرارت دادن حذف نمود. از سود نیز برای جدایش هر گونه سلوفور تترافلوراید در نمونه استفاده می کنند. سولفور هگزا فلوراید را با ستفاده از بروم در دمای کم نیز می تواند تولید کرد. محصول این روش نیز دارای ناخالصی فلورایدی است که با استفاده از روش پیرولیز باید جدا گردد.
این گاز باید در دمای کمتر از 45 درجه سلسیوس نگهداری شود. این گاز به صورت خود به خود شعله ور نمی شود و در دسته گاز های بی اثر قرار دارد ولی نباید در کنار آتش قرار گیرد زیرا امکان انفجار کپسول وجود دارد. همچنین در حین حمل و نقل نیز باید از برخورد ضربه با بدنه کپسول ها جلوگیری شود.
در صورت تماس بدن با این گاز مشکلی ایجاد نمی شود اما باید احتیاطاً از لباس مخصوص استفاده کرد. تنفس سولفور هگزافلوراید مجاز نیست.
خرید گاز سولفور هگزا فلوراید معمولاً توسط کسانی انجام می شود که آن را به عنوان گاز عایق الکتریکی در صنعت برق، به عنوان گاز محافظظ ریخته گری در صنایع فلزی، برای کاربرد در عکس برداری فراصوت، برای واسنجی و .. استفاده می کنند.
برای خرید این گاز باید به کیفیت و خلوص محصول ارائه شده توجه نمود. زیرا آلودگی ها می توانند خطرناک باشند و به ویژه در کاربرد واسنجی اختلالات زیادی ایجاد کنند.
منبع : گاز سولفور هگزا فلوراید دارای چه خواص و ویژگی هایی است؟